Tel: +302310549000

BOOK NOW

Τοπική Κουζίνα

Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για την πλούσια κουζίνα της.

Ως μάνα των Βαλκανίων, όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές αλλά και μεγάλο λιμάνι συγκέντρωνε εθνότητες από ολόκληρη την Βυζαντινή και μετά Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Όλες αυτές οι εθνότητες με τα έθιμα, την θρησκεία τους και τις διατροφικές τους συνήθειες, άρρηκτα συνδεδεμένες με την προέλευση και την θρησκεία τους, επηρέασαν με την πάροδο των ετών την γαστρονομία της πόλης.

Το δε μεγάλο κύμα των Μικρασιατών μεταναστών του 1922 άλλαξε άρδην τη γαστρονομία, την εμπλούτισε με όλες τις γεύσεις της Ανατολίας που ήταν άγνωστες σε αυτήν και της πρόσθεσε και μια ευρωπαϊκή πινελιά.

Όλες αυτές οι επιρροές είναι εμφανείς στη σύγχρονη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, η οποία καταφέρνει να διατηρεί με ευλάβεια τα παραδοσιακά στοιχεία και τα αναδεικνύει δημιουργικά.
Παραδοσιακά και άλλα προϊόντα γαστρονομίας γεμίζουν και σήμερα τους πάγκους στις πολύχρωμες αγορές της, που κάνουν τους επισκέπτες να περνάνε πολλές ώρες ανάμεσα σε ιδιαίτερες γεύσεις, μυρωδιές.

Δοκιμάστε το διάσημο κουλούρι Θεσσαλονίκης, την παραδοσιακή μπουγάτσα και τα σιροπιαστά γλυκά της.

Υπάρχουν πολλά μέρη για να απολαύσετε γεύσεις της πόλης όπως τα Λαδάδικα, η πλατεία Μοδιάνο, η πλατεία Άθωνος, το Καπάνι, η Άνω Πόλη, η Αρετσού και η Νέα Κρήνη και κοντά στις ακτές του Θερμαϊκού.